Kiambethu Tea Farm

I fredags bestämde vi oss för att lämna Nairobi för dagen, vi satte oss i en Uber och begav oss längre och längre bort från sorlet och stadens galna trafik. Vägarna blev mindre och mindre och efter en timmes bilfärd var vi framme vid Kiambethu Tea Farm. Vi kom dit lite tidigt och kunde strosa runt en stund i trädgården och mysa med några av gårdens sju hundar.

Vid 11 var vi ett gäng på åtta personer som var redo för en guidning på gårdens tefält och få lära oss allt om hur teproduktion går till. Te är en av Kenyas största exportvaror så det var väldigt kul att få lära oss om denna konstart. Provsmaka fick vi också göra såklart!

Efteråt fick vi en guidning i en bevarad skog i anslutning till tegården. Skogsskövling är ett av Kenyas, precis som många andra afrikanska länders, största miljöproblem, detta för att man velat skapa mer plats till andra typer av odlingar. Urskogar är därmed en ovanlig syn. Det var som att kliva in i en saga, träden var gigantiskt höga och det fanns lianer och på håll kunde man höra apor prassla i trädkronorna. En riktig djungel!

Dagen avslutades med en fantastisk god lunch i trädgården, med råvaror direkt från trädgårdslandet. Lugnet och den fantastiska upplevelsen fick oss nästan att flytta ut till den Kenyanska landsbygden på en gång.

DSC03185DSC03182DSC03225DSC03200DSC03219DSC03236DSC03174DSC03172DSC03210DSC03242DSC03257DSC03267DSC03283DSC03281

Lämna en kommentar